Šampioni u svim kategorijama

December 30, 2011 by
Filed under: Reportaže 

Dzudisti ODZK Beograda iz godine u godinu postižu sve bolje rezultate, ali 2011. će ostati upamćena kao specifična po mnogo čemu. Sve uzrasne kategorije kluba bile su uspešne na tatamiju.

Posebno se izdvaja uspeh dzudista mlađih uzrasta, koji su uspeli da obore sopstveni rekord po broju osvojenih medalja – 442 (182 zlatne, 112 srebrnih i 148 bronzanih) !!!

Na prvenstvima Beograda mladi ” romantičari” osvojili su 34 medalje ( 15 zlatnih, 8 srebrnih, 11 bronzanih) i bili najuspešnija ekipa. Na prvenstvima Srbije osvojeno je 11 medalja ( 7 zlatnih, 3 srebrne i 1 bronzana) i tu su takođe bili najbolja ekipa. Na prvenstvu Balkana za starije pionire ODZK Beograd je bio jedini klub iz Srbije koji je osvojio dve zlatne medalje.

Na domaćim takmičenjima osvojeno je 300 medalja ( 117 zlatnih, 77 srebrnih i 106 bronzanih). Sa međunarodnih turnira diče se sa 95 medalja ( 41 zlatna, 26 srebrnih i 28 bronzanih). U 2011. godini ODZK Beograd je osvojio ukupno 30 pehara za najuspešniju ekipu u mlađim uzrastima, a trener Slaviša Pejčić je i kao trener muške pionirske reprezentacije osvojio prvo mesto na Balkanskom prvenstvu.

– Kada se uzme u obzir da su i starije kolege po treći put zaredom osvojili titulu u Super ligi Srbije, da i u konkurenciji seniora imamo prvake države u pojedinačnoj konkurenciji, prvake Balkana i dva evropska studentska šampiona, kao i medalje sa evropskih Kupova, mislim da je ovo definitivno najuspešnija godina u istoriji kluba – prokomentarisao je trener Slaviša Pejčić.

Comments

Napišite šta mislite...
i da, ukoliko želite sličicu pored vašeg komentara, nabavite gravatar!