Najbolji i bez novca

December 12, 2011 by
Filed under: Reportaže 

Pre poslednjeg kola ligaškog dela Super dzudo lige Srbije ODZK Beograd je bio na šestom mestu!!! Pozicija koja nije obećavala plasman u plej – of i priliku da se odbrani titula. A onda su ostvarili dve pobede i uhvatili ” poslednji voz” za završne borbe.

U subotu u sali Sportskog centra “Šumice” u Beogradu u tri meča su pokazali da su u ovom trenutku srpski tim. U polufinalu su savladali beogradski Partizan 6:4, da bi potom u dva finalna meča bili uspešniji od Crvene Zvezde 7:2 i 6:4!!!

– Bio je ovo trijumf ekipe koja je imala izuzetnu motivisanost, entuzijazam i koja je zaista živela kao porodica. Na plej – of smo stigli sa samo sedmoricom dzudista, dok su svi ostali timovi imali mnogo više takmičara na raspolaganju. Problemi koje smo imali tokom sezone sa povredama nisu nas mimoišli ni sada. Uspeli smo da se organizujemo, i pokrijemo izostanak onih koji su bili povređeni i sa petoricom momaka iznesemo plej – of. Pokazalo se da smo imali odlične zamene za svako mesto u timu i to je, uz kompaktnost ekipe, donelo trijumf- bio je prvi komentar trenera Slaviše Nerandzića.

Pred start plej – ofa Nerandzić je istakao da će ODZK Beograd ići korak po korak, ali da je jasno da ih zanima trofej.

– U poslednje tri godine imali smo jedno vice šampionsko mesto i dve vezane titule. Bilo je jasno da je sve osim pehara, za nas, praktično , neuspeh. Nismo o tome previše pričali, znalo se šta nam je cilj. Bilo je problema sa povredama, ali još jednom se potvrdilo da smo najbolji kad je najpotrebnije. Izdanja iz poslednjeg kola Super lige, kad smo u nepovoljnoj situaciji uspeli da se plasiramo u plej – of, momci su nastavili u “Šumicama”. Stigli smo do trećeg pehara u tri godine. Velika je to satisfakcija za sve nas u klubu.

U finalu, čini se, nije ni bilo neizvesnosti. U prvom meču, možda neočekivano ubedljiva pobeda, u drugom posao je vrlo brzo završen i posednje tri meča su bila tek formalnost. Nerandzić naglašava:

– Najveći teret u finalnom meču podneo je kapiten Nemanja Nikolić. U 3. kolu lige povredio se Filip Križan i Nikolić je u plej – ofu promenio kategoriju. Odlično je odradio oba meča, ostvario važne pobede i veoma je zaslužan za trijumf. Dišović je u prvom meču finala odlično radio protiv Gerasimenka, koji je na dobrom putu da bude učesnik Olimpijskih igara, i njegova pobeda u tom duelu je bila više nego sigurna. Izdvojio sam njih, ali je činjenica da su svi momci i Vukićević i Ivezić i Jović dali maksimum. Što na tatamiju, što bodrenjem i stvaranjem dobre atmosfere u ekipi. Ovaj trijumf je zaista pobeda porodice.

 

Trijumf je još draži kad se zna da i ODZK Beograd muku muči sa sredstvima za nesmetan rad:

– Naš klub ima dosta reprezentativaca i to je naše veliko blago. Sa druge strane, to je veoma teško finansijski ispratiti. Dobar deo odlazi na njihova takmičenja. Za ligu je bilo teško. Ali valjda je zato ova pobeda značajnija, veća. Podsetio bih samo da smo pored ovog ekipnog trijumfa i u pojedinačnoj konkurenciji imali tri šampiona i jedno drugo i treće mesto. ODZK Beograd je potvrdio da dobro radi i da ima kvalitet za najviše domete – istakao je Nerandzić.

Comments

One Comment on Najbolji i bez novca

  1. Srele on Fri, 16th Dec 2011 12:35 am
  2. Alal vera i svaka čast, najsrdačnije čestitke!

Napišite šta mislite...
i da, ukoliko želite sličicu pored vašeg komentara, nabavite gravatar!