Vuk Malidžan – MVP

March 27, 2015 by
Filed under: Reportaže, Vesti 
Utakmicama 22. kola spuštena je zavesa na sezonu 2014/15, koja je protekla u znaku tima iz Železnika. Niški Konstantin se zadovoljio drugom pozicijom, s obzirom da ima bolji međusobni skor od ekipe Vojvodine Srbijagasa, dok je pančevački Tamiš sjajnom igrom, tokom cele sezone, na kraju, sasvim zasluženo, stigao do odličnog četvrtog mesta i plasmana u Superligu.

Kapiten OKK Beograda Vuk Malidžan, sa 458 indeksnih poena, najkorisniji je igrač (MVP) Košarkaške lige Srbije (KLS), a među pet najkorisnijih igrača, uz Malidžana, još su bek Marko Gudurić (426) iz FMP-a, bek Dragan Kruščić (398) iz pančevačkog Tamiša, krilni centar Marko Stojadinović (395) iz Smedereva 1954 i plejmejker FMP-a Filip Čović (335).
Malidžan, Stojadinović i Čović su i u idealnoj petorci Košarkaške lige Srbije, a četvrti i peti član su igrači Vršca Svislajna – krilo Dejan Davidovac i centar – Dragan Apić.
Najbolji strelac Košarkaške lige Srbije je bek Tamiša – Dragan Kruščić sa 378 postignutih koševa, ispred Marka Stojadinovića (365), Marka Gudurića (344), Vuka Malidžana (314) i Filipa Čovića (313).
Najbolji skakač je Nikola Tadić iz kraljevačke Sloge sa 151. skokom, ispred Predraga Prlje (148) iz ekipe subotičkog Spartaka i Dragana Apića, koji ima 11 uhvaćenih lopti manje. Vojkan Milinčić iz kruševačkog Napredak Rubina (127) se nalazi na četvrtom mestu, dok je na petom mestu – Marko Stojadinović (124).
Svoje saigrače je najbolje razigravao bek ’’klonfera’’ Vuk Malidžan. On je sa 125 asistencija na samom vrhu, ispred Filipa Čovića koji je sakupio 13 manje. Treću poziciju zauzima Vladimir Veličković iz niškog Konstantina sa 95 asistencije, četvrtu – Aleksandar Sokolović iz subotičkog Spartaka sa 87, dok se na petom mestu nalazi bivši košarkaš Vojvodine Srbijagasa – Stefan Pot (83).
Najbolji bloker je centar FMP-a Maksim Šturanović sa 37 izvršene blokade. Na drugom mestu se nalazi centar Vršca Swissliona – Dejana Davidovac (20) a na trećem Danilo Tasić iz niškog Konstantina koji je 18 puta blokirao protivničke igrače.
Najbolji kradljivac lopti je košarkaš kraljevačke Sloge – Marko Radonjić. Protivničkim igračima ukrao je 52 lopte, dok je drugoplasiranom Predragu Prlji iz subotičkog Spartaka to pošlo za rukom jednom manje (51).
Ekipno gledano, OKK Beograd je tim sa najviše asistencija (401), Vršac Svislajon je tim sa najviše skokova (763), FMP sa najviše indeksnih poena (2039) i najviše postignutih koševa (1843), dok je kruševački Napredak Rubin sa 1402 postignutih poena najneefikasniji tim Košarkaške lige Srbije.
Predrag ĆIRKOVIĆ

Comments

Napišite šta mislite...
i da, ukoliko želite sličicu pored vašeg komentara, nabavite gravatar!