SREBRNE DEVOJKE I BRONZANI MOMCI ODUŠEVILI

January 28, 2015 by
Filed under: Reportaže, Vesti 

Na ekipnom Prvenstvu Srbije za žene, devojke Omladinskog Džudo Kluba Beograd-Mile Dragić osvojile su titulu vicešampiona Srbije. Ovaj izuzetan rezultat naše devojke ostvarile su pobedivši ekipe „Klise“ i „Dinama“, dok su zabeležile poraz od „Partizana“ iz Novog Sada. Treba imati u vidu da ekipu uglavnom čine devojčice kadetskog uzrasta i da je sjajna budućnost tek pred njima.

„Veoma sam srećan i ponosan na ovu generaciju devojaka i voleo bih da one povrate stari sjaj kakav je naš klub imao u ženskom džudou u staroj Jugoslaviji, pa i šire. Uspeh je svakako veći tim pre što se radi o jednoj veoma mladoj generaciji devojaka. Ovo je za njih bilo „vatreno krštenje“ što se tiče ekipnih mečeva i veoma sam zadovoljan prikazanim. Čestitam im još jednom od srca“, bio je komentar trenera Slaviše Nerandžića.

„Odličan rezultat koji su naše takmičarke napravile je rezultat jednog dobro organizovanog rada koji su one uspele maksimalno da ispoštuju. Veoma su dobro trenirale ove godine i zaslužile su ovako dobar rezultat. Jako mi je drago zbog njih i čestitam im na izuzetnom uspehu“, rekao je trener Filip Križan.

Treba svakako još i reći da su istog dana i naši takmičara u bojama Džudo Kluba „Radnički“ iz Beograda zabeležili fantastičan rezultat u Prvoj Nacionalnoj Džudo Ligi, osvojivši 3. mesto i tako na sjajan način zaključili ovu sezonu.

„Momci su dali svoj maksimum i došli zasluženo do ovog Play off-a. Mi smo imali ambicije samo da se kvalifikujemo u ligu, kako bi oni imali što vise mečeva u kojima bi sticali preko potrebno iskustvo za takmičenja koja ih očekuju u budućnosti. Veoma sam ponosan na njih pogotovu što se radi o najmlađoj ekipi u Ligi. Hteo bih da im čestitam i poželim još više rezultata u sledećoj godini, prokomentarisao je trener Nikolić Nemanja.

 

Comments

Napišite šta mislite...
i da, ukoliko želite sličicu pored vašeg komentara, nabavite gravatar!