FMP ipak bolji

February 5, 2011 by
Filed under: Reportaže 
Derbi kola doneo je jednu od najboljih utakmica u dosadašnjem toku šampionata, sa dosta tempa i lepih poteza. OKK je bolje otvorio meč i brzo stekao deset poena prednosti – 18:8. Tek tada se bude košarkaši iz Železnika i preokreću rezultat u svoju korist.
Zahvaljujući odličnom šutu iz igre od 67 %, gosti odlaze na odmor sa pet poena prednosti – 48:43. „Klonferi“ su u prvom delu imali samo raspoloženog Zekovića, a prvi centar Tanasković nije ni igrao zbog bolesti.
U nastavku, „Fmp“ se polako odvaja, ali ne zadugo. Napadajući zonu šutem za tri poena, OKK „Beograd“ prelazi u vođstvo, pogocima Živkovića i Zekovića, koji su ubacili po deset poena u trećem periodu.
Ipak, lider prvenstva imao je više raspoloženih igrača, a čak šestorica ubacili su deset i više poena. Među njima, odskočio je odlični Milutinović sa 19 poena, 7 skokova i 5 asistencija.
“Klonferima“ je nedostajao barem još jedan raspoložen igrač, koji bi pratio Zekovića sa 33 poena i Živkovića sa 20 poena.
“Bila je ovo jedna od najkvalitetnijih utakmica u prvenstvu. Lagano smo krenuli, kao što obično i krećemo, jer imamo nekoliko svilenih napadača. Ipak je ovo dobra uvertira za Kup“, rekao je Boško Đokić.
“Imali smo ih u prvom delu, ali je Fmp zasluženo pobedio“, ocenio je Marko Ičelić.

Comments

Napišite šta mislite...
i da, ukoliko želite sličicu pored vašeg komentara, nabavite gravatar!